Nasze tradycyjne i autentyczne menu kuligowe jest esencją smaków góralskich. Skomponowane z myślą o różnorodnych preferencjach, każdy Gość znajdzie coś dla siebie. Serwujemy minimum 10 porcji dla grup zorganizowanych.
Menu kuligowe
(minimum 10 porcji)
Tradycyjne smaki gór
- Pakiet podstawowy:
Kiełbasa podawana z keczupem i musztardą
Chleb z oscypkiem i żurawiną
Herbata z ziołowym akcentem
Chleb ze smalcem i chrupiącym ogórkiem - Karczek w sosie:
Delikatny karczek podawany z kapustą i ugotowanymi ziemniakami. - Kita wieprzowa:
Pyszna kita w towarzystwie kapusty i ziemniaków. - Zupy dla duszy:
Żurek z jajkiem:
Tradycyjny żurek z dodatkiem jajka.
Żurek serwowany w chlebie:
Nasz klasyczny żurek w wyjątkowej odsłonie.
Kwaśnica:
Kwaśny, ale przyjemny smak gór.
Grochówka:
Sycąca zupa na bazie grochu.
Bogracz:
Gęsta, mięsna zupa inspirowana kuchnią węgierską.
Opcje dla wegetarian
- Papryka faszerowana:
Papryka napełniona mieszanką ryżu i pieczarek. - Zupa serowa z grzankami:
Kremowa zupa z aromatycznego sera podawana z chrupiącymi grzankami.
Pozostałe
- Desery:
Kołacz wiślański:
Tradycyjny góralski deser.
Swojski stół:
Stół regionalnych przysmaków – wędliny, kiełbasy, sery oraz wiele innych smaków regionu
Słodki stół:
Słodki dodatek do Waszego kuligu, mini deserki, babeczki i serniczki… któż ich nie kocha