Nasze tradycyjne i autentyczne menu kuligowe jest esencją smaków góralskich. Skomponowane z myślą o różnorodnych preferencjach, każdy Gość znajdzie coś dla siebie. Serwujemy minimum 8 porcji dla grup zorganizowanych.
Menu kuligowe
(minimum 8 porcji)
Menu - organizacja przyjęć
- Zestaw biesiadny – kiełbasa z dodatkami, oscypek z żurawiną, herbata z zielin, chleb ze smalcem i ogórkiem
- Karczek z kapustą i ziemniakami
- Kita z kapustą i ziemniakami
- Devolay z ziemniakami i surówką
- Wege papryka faszerowana ryżem i pieczarkami
- Żurek z jajkiem
- Żurek z jajkiem w chlebie
- Kwaśnica
- Grochówka
- Wege zupa serowa z grzankami
- Bogracz
- Wino grzane
- Piwo lane
- Kawa
- Kołacz wiślański
- Szarlotka na ciepło z lodami i śmietaną
Opcje dodatkowe
- Swojski stół – regionalne przysmaki od miejscowych gospodarzy z możliwością Kociołka z bograczem
- Słodki stół – ręcznie robione mini deserki / babeczki / muffinki / praliny i wiele innych z możliwością fontanny czekoladowej
Kulig dla grup zorganizowanych
- Zestaw biesiadny – kiełbasa z dodatkami, oscypek z żurawiną, herbata z zielin, chleb ze smalcem i ogórkiem
- Karczek + kapusta i ziemniaki
- Kita + kapusta i ziemniaki
- Wege papryka faszerowana ryżem i pieczarkami
- Żurek z jajkiem
- Żurek z jajkiem w chlebie
- Kwaśnica
- Wege zupa serowa z grzankami
- Wino grzane
- Kawa
- Kołacz wiślański